fbpx
Man houdt bordje ‘open’ vast. Hoe helpt een sociaal fonds als Incozina zelfstandigen starten?

15 jun 2018

Wat is een sociaal verzekeringsfonds?

  • Waarom moet ik mij aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds?
  • Hoe helpt een sociaal verzekeringsfonds mij bij de opstart van mijn zaak?
  • Hoe bepaal ik welk sociaal verzekeringsfonds het best bij mij past?

Het aantal zelfstandigen in ons land was nooit eerder zo hoog! Met meer dan 1 miljoen zijn ze. Hebben we dit te danken aan de financiële steunmaatregelen van de overheid? Of eerder aan het aantrekkelijker geworden sociaal statuut? Iedere zelfstandige is immers verplicht zich aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Maar wat mag je verwachten van je sociaal verzekeringsfonds?

Waarom moet ik mij aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds?

Het sociaal verzekeringsfonds fungeert eigenlijk als schakel tussen de zelfstandige en de Belgische overheid. Daarom is iedere zelfstandige in hoofd- of bijberoep bij wet verplicht zich hierbij aan te sluiten en sociale bijdragen te betalen. Door je sociaal statuut in orde te brengen bij een sociaal verzekeringsfonds naar keuze, verwerf je volwaardige sociale bescherming voor jou en je gezin.

Bovenop je sociale rechten als zelfstandige kan je bij je sociaal verzekeringsfonds ook terecht voor extra bescherming. In bepaalde situaties is je vervanginkomen immers niet voldoende om je levensstandaard aan te houden. Kies daarom ook voor aanvullende verzekeringen.

Hoe helpt een sociaal verzekeringsfonds mij bij de opstart van mijn zaak?

Wie aan de slag wil als zelfstandige dient eerst verschillende startersformaliteiten in orde te brengen. Afhankelijk van het type activiteit zal je daarbovenop ook nog bijkomende vergunningen of erkenningen nodig hebben. Een hoop paperassen dus! Terwijl je eigenlijk liever meteen de handen uit de mouwen steekt om van je droom een bedrijf te maken.

Een sociaal verzekeringsfonds helpt je tijd te winnen door de meeste van deze formaliteiten en vergunningen voor jou te regelen. En door je concreet advies te geven! Want starten als zelfstandige doe je best goed geïnformeerd.

Hoe bepaal ik welk sociaal verzekeringsfonds het best bij mij past?

Wat is belangrijk voor jou? Persoonlijke service in mensentaal? Snel het juiste advies krijgen? Te allen tijde je dossier kunnen raadplegen via je laptop of smartphone? Kies een sociaal verzekeringsfonds waar je je geen nummer voelt, waar de bureaus niet vol liggen met stapels dossiers en dat investeert in digitale oplossingen.

Incozina is zo’n sociaal verzekeringsfonds. Je vindt bij ons alle nodige documenten online, maar kan ons team ook gratis telefonisch en via mail contacteren voor persoonlijk advies op maat. Sluit je nu aan en start je zaak in een handomdraai online op.