fbpx

Welke diensten biedt Incozina?

Je bent zelfstandig of droomt ervan te starten als zelfstandige? Dan kan je best wat hulp gebruiken bij alle wettelijke en sociale verplichtingen. Incozina biedt die hulp op een pasklare en persoonlijke manier. Ontdek hier voor welke diensten je op ons kan rekenen.  

Starten als zelfstandige

Klaar om de stap te zetten naar een zelfstandige carrière? Dan heb je een heleboel knopen door te hakken en formaliteiten te regelen. Welke rechtsvorm kies je best? Hoe verkrijg je je ondernemings- en btw-nummer? Welke bijdragen moet je betalen? Ons ondernemingsloket regelt dit voor jou. Zo kan jij focussen op de kern van je zelfstandige activiteit.

Regeling sociaal statuut

Als zelfstandige in hoofd- of bijberoep ben je bij wet verplicht je aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Uit de sociale bijdragen die je per kwartaal betaalt, verwerf je sociale rechten voor jou en je gezin. Om je sociaal statuut te regelen via Incozina volstaat het om online klant te worden door je hier te registreren.

Aanvullende verzekeringen

In bepaalde situaties is het vervanginkomen of de tijdelijke uitkering via je sociaal statuut niet voldoende om te beantwoorden aan de levensstandaard die je opbouwde. Kies daarom bij ons ondernemingsloket voor aanvullende verzekeringen, afgestemd op de verschillende fases in je leven en carrière.

Wijzigingen in de KBO

Is je zaak verhuisd? Komt er een nieuwe vestigingsplaats bij? Of heb je een andere wijziging binnen je beroepsactiviteit door te geven? Hoewel je verplicht bent deze zaken te melden, hoef je hier niet zelf de Kruispuntbank van Ondernemingen voor te contacteren. Het ondernemingsloket van Incozina regelt dit voor jou zodat jij tijd uitspaart voor wat echt telt.

ar gratis rechtsbijstand

Start online je zaak op via deze website. Je vult het online formulier in en aan de hand van een aantal eenvoudige vragen zet je snel de stap naar hetje eigen zaak. Weet je nog niet op alle vragen een antwoord? Een van onze medewerkers helpt je graag verder. Door online je sociaal statuut in orde te brengen, verwerf je meteen enkele sociale rechten.

Advies over de vennootschaps-
bijdrage

Heb je als zelfstandige gekozen voor een vennootschap? Bij die rechtsvorm ben je onderworpen aan de Belgische vennootschapsbelasting en moet je jaarlijks een vennootschapsbijdrage betalen. Hoeveel bedraagt de vennootschapsbijdrage? Wanneer vervalt deze verplichte bijdrage?